Skottsäker väst, förberedd i alla lägen

Med alla de risker och oväntade händelser som medföljer inom säkerhetsyrkena är det för trygghetens skull alltid en god idé att bära en skyddsväst. Med en skottsäker väst slipper man att känna sig orolig på en daglig basis. Tänk om någon drar fram ett eldhandvapen ur fickan eller dyker upp bakom en med kniv i hand. Man kan inte alltid vara redo för ett vapen som avfyras i sådan hög hastighet. När man bär en skottsäker väst klarar man för det mesta av stora hot som man annars möjligtvis inte ens skulle ha överlevt.

 

Hållbarheten hos en skottsäker väst

Арест сотрудника управления "К" МВД РФ Фарита Темиргалиева и его подчиненного Михаила Куликова

Det är aldrig en garanti att västen håller i alla lägen, men de skottsäkra västar som säljs ska klara av en stor kraft. Hur bra ens väst håller har ju egentligen mycket att göra med hur man tar hand om den. Blekningsmedel, kemtvätt och dylikt är någonting som man helt ska glömma. Istället blöter man lätt ner en trasa och torkar västens delar för att hålla den ren. Man ska även till så stor mån som möjligt undvika att placera västen under solens ljus, då fibrerna kan förstöras. En väst som har hängt i garderoben under flera år utan att användas kan därför vara av lika hög kvalitet som helt ny väst, och livslängden dikteras av hur ofta man använder västen samt hur man rengör och tar hand om den.

 

De flesta gånger tål en väst väldigt mycket innan något ont händer personen som bär den. Med alla kvalitetstester som har genomförts kan man se att en standard sticksäker väst kan klara av flera hugg med flera olika knivar som knappt tar sig igenom det första lagret. Ibland går knivarna till och med sönder innan de har lyckats ta sig i närheten av att skada västen.

 

Införskaffa skottsäker väst hos EliteArmor

 

En webshop som verkligen lägger stor vikt på både säkerhet och kunders önskemål är just EliteArmor. Detta företag startades upp år 2009 och har sedan dess kommit långa vägar. Deras tidigare kunskap av polis-, militär- och säkerhetsindustrin har lett till att skottsäkra västar av högsta kvalitet har kunnat springa till liv och givit folk de skydd som behövs. Under det första halvåret la EliteArmor fokus på att finna de perfekta materialen för att skapa de mest säkra skyddsvästarna. När en provväst var färdigställd började den att testas och detta fortsatte tills kraven för skottsäker väst hade uppfyllts.

 

I dagsläget kan EliteArmor inte endast erbjuda fantastiska skottsäkra västar, men även expertis i form av råd, tips och information kring västarna. Det är enkelt att få kontakt med dem över telefon eller e-mejlen som är öppen alla dagar om året. När man inte trodde att det kunde bli bättre finner man även att frakten är fri, garantin gäller i fem år och att produkten som man har beställt levereras direkt till ens dörr. När en produkt väl är beställd skickas den redan cirka 1-2 dagar efter det att beställningen har gjorts. EliteArmor är därför ett bra val om man letar efter en skottsäker väst.