Ska du skaffa hund? Det här behöver du

Ska du kanske bli hundägare inom en snar framtid? Om det är hundägare för allra första gången i ditt liv, finns det några saker du bör införskaffa innan hunden kommer med dig till sitt nya hem. Här är en lista på det allra nödvändigaste, som till exempel hundburar och koppel.

Bra foder och tillskott

Foder av hög kvalitet är ett absolut måste för att din hund ska kunna leva ett långt och sunt liv. Det är något av det allra viktigaste. Billigare fodermärken kan vara lockande, i alla fall ur en ekonomisk synpunkt. Men i längden är de billigare märkena faktiskt dyrare. Billigt foder av lägre kvalitet kommer tillslut att leda till fler veterinärkostnader. Välj därför foder och tillskott från de mer professionella märkena. Ofta är fodret som säljs i dagligvaruhandeln av lägre kvalitet. Gå till en djurhandel eller beställ från en foderbutik online.

 

Ordentliga hundburar

Det är alltid bra att ha åtminstone en rejäl hundbur till hands. Köp gärna en hundbur till hemmet och en till bilen. Tänk på att de större raserna kräver rejälare burar av tåligare material. Hopfällbara tygburar kan vara bra för många av de mindre raserna, men kanske inte för de stora. Då passar de lite mer tåliga trådburarna. Transportburar i plast är också ett alternativ.

När det kommer till hundburar till bilen, ska du se till att du köper en som är testad och godkänd. Det kan vara svårt att hitta en hundbur som passar till just din bil, i alla fall när du letar i en fysisk butik. Det är ofta lättare att hitta det du söker online. Här är ett exempel på en onlinebutik som säljer högkvalitativa hundburar till bilar: https://www.billiga-hundburar.se/.

Koppel, halsband och selar

Självklart kommer du att behöva ett koppel eller två till din hund. Välj koppel där du verkligen känner att du har kontroll över din hund. Lita inte för mycket på till exempel flexikoppel, då dessa är kända för att gå sönder. Köp istället rejäla koppel som fäst i antingen ett halsband eller i en sele. Vad du väljer är upp till dig. Vissa hundar går bäst i sele, andra går bättre i halsband. Prova dig fram och se vad som passar er bäst.

 

Sovplatser

Din hund kommer självklart att behöva en eller flera platser där den kan slappna av mellan promenaderna och äventyren. Vissa hundar föredrar att sova i sin hundbur, men andra är lite mer kräsna när det kommer till val av sovplats. Som tur är finns det mängder av olika bäddar, liggbord och filtar på marknaden.

 

Aktivering

Utöver rastning kommer din hund att behöva aktiveras lite extra någon gång ibland. Det gäller speciellt hundar av brukshundstyp och andra arbetande hundar med mycket energi. Det räcker alltså inte att bara gå på långa promenader. De kräver även psykisk aktivering. Detta gör du lättast med olika aktiveringsbollar eller hundspel där hunden måste klura ut hur den kommer åt sin mat eller sitt godis.

Att låta hunden få spåra är också en riktigt bra aktiveringsmetod för din hund. Spårlinor och andra spårningstillbehör finns i de allra flesta djuraffärer.

 

Posted by / April 7, 2019
Posted in
Blog